Evropa

KLM ukinuo letove za Ukrajinu

Holandska kompanija KLM prekinula je sve letove za Ukrajinu usled pogoršane bezbednosne situacije u toj istočnoevropskoj zemlji. Naime, prevoznik nije obavio sinoćni let za Kijev i obavestio je putnike da u potpunosti ukida liniju između Amsterdama i ukrajinske prestonice. KLM nije saopštio kada bi mogao da se vrati u Kijev a prodaja karata je za sada suspendovana.

„U svom radu KLM uvek stavlja bezbednost putnika i zaposlenih na prvo mesto. Odabir sigurnih i optimalnih ruta je sastavni deo naše svakodnevne prakse. KLM koristi sistem upravljanja bezbednošću da analizira rizike kako bi odredio sigurne rute za let…“ piše u saopštenju holandskog prevoznika.

Najbliži partner KLM-a, kompanija Air France, nastavlja da leti za Ukrajinu pa su putovanja između Amsterdama i Kijeva još uvek moguća sa presedanjem u Parizu. Ostale evropske avio-kompanije kao što su Lufthansa, LOT, Austrian Airlines još uvek obavljaju letove ka Kijevu ali postoji mogućnost da još neke napuste Ukrajinu ukoliko dođe do eskalacije sukoba.

13.02.2022.