KLM: Direktni letovi do 167 destinacija ovog leta

Prepandemijska 2019. godina u turističkoj industriji se često uzima kao parametar uspešnosti. Holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines, usled povećane potražnje, povećava kapacitete svojih letova čime će od letnjeg reda letenja gotovo dostići nivo poslovanja iz 2019. godine.

U svom letnjem redu letenja, od 27. marta do 29. oktobra, KLM će imati direktne letove do 167 destinacija, pokrivajući 96 evropskih i 71 interkontinentalno odredište. Značajno povećanje potražnje dovelo je i do otvaranja avio-linija za nove destinacije u Aziji, Africi i Sjedinjenim Američkim Državama. Avio-linija Beograd-Amsterdam, uvedena prošle godine u mrežu KLM-ovih letova, pokazala se kao izuzetno uspešna, pa će biti nastavljena i u letnjem redu letenja KLM-a.

Povećanje kapaciteta u Evropi

Kako se ukidaju putna ograničenja u Evropi, potreba za avio-prevozom raste. KLM-ov odgovor na ovu situaciju je proširenje kapaciteta na evropskim linijama za 10% u odnosu na prošlu godinu, što ukupno iznosi oko 16 miliona raspoloživih mesta u avionima. KLM takođe očekuje povratak poslovnih putnika, zbog čega pojačava letove ka britanskim, nemačkim i poljskim odredištima.
Letovi za Kijev, Sankt Peterburg i Moskvu i dalje su obustavljeni, a KLM pomno prati razvoj događaja u regiji.

Interkontinentalni letovi

KLM je povećao kapacitet i na svojoj mreži interkontinentalnih letova za 17% u odnosu na prošlu godinu, kao odgovor na trend rasta rezervacija. Tako će ovog leta putnicima na raspolaganju biti dnevni letovi za Arubu, Bonaire i Kurakao, a uvedena je i nova destinacija Port of Spejn, glavni grad Trinidada i Tobaga, do kog KLM leti tri puta nedeljno.

Što se tiče SAD-a, kapacitet KLM-ovih letova ovog leta biće identičan onom iz 2019. godine. S druge strane, dodavanjem Ostina u mrežu letova,KLM će po prvi put direktno leteti do 12 destinacija u SAD.

Letovi za Aziju, Južnu Ameriku i Afriku

Iako se putna ograničenja u Aziji razlikuju od zemlje do zemlje, tokom leta potražnja raste za destinacijama kao što su Filipini, Tajland, Singapur i Bali. Indija je takođe naznačila da će ublažiti
putne restrikcije, na šta će KLM odgovoriti povećanjem letova u Delhi i Mumbaj.

Zbog snažnih putnih restrikcija koje su i dalje na snazi u Kini, kapacitet letova za ovu zemlju je i dalje nizak. S druge strane, letovi za i iz Južne Koreje, Japana i Kine traju dva sata duže zbog toga što KLM ne leti ruskim vazdušnim prostorom. Kapacitet letova za Južnu Ameriku jednak je onom iz 2019. godine.

Drugim rečima, postoje dnevni letovi za Sao Paulo, Panama Siti i Limu, kao i najmanje šest letova nedeljno za Kito/Gvajakil, Bogotu/Kartagenu, Rio de Žaneiro i Buenos Aires/Santjago de Čile.

Što se tiče Afrike, zbog povećane potražnje, KLM je proširio kapacitete na mnogim linijama u odnosu na prošlu godinu i leti do 10 destinacija: Zanzibara, Johanezburga, Kejp Tauna, Akre, Lagosa, Kigalija, Entebea, Najrobija, Kilimandžara i Dar es Salama.

24.03.2022.