Afrika

Kenya Airways i South African Airways osnivaju zajedničku kompaniju

Dva afrička prevoznika, South African Airways i Kenya Airways, žele da osnuju novu zajedničku avio-kompaniju. Prevoznici su još u septembru prošle godine potpisali Memorandum o saradnji koji definiše buduću kooperaciju dve strane kada je reč o osnivanju novog „pan-afričkog“ prevoznika. Nova kompanija bila je tema i kenijskog predsednika Uhurua Kenyatte koji je istu spomenuo u svom novogodišnjem govoru.

„Kako bi podstakli turizam, trgovinu i društveni angažman i kako bi ojačali kontinentalne integracije naš nacionalni avio-prevoznik Kenya Airways će se udružiti sa našim partnerima u Južnoj Africi kako bi uspostavili pan-afričku avio-kompaniju sa neuporedivim kontinentalnim dosegom i globalnom pokrivenošću,“ poručio je predsednik Kenije.

Lokalni mediji prenose vest da će nova kompanija početi sa radom već 2023. godine. Čelnici South African Airways-a su se takođe oglasili povodom vesti o formiranju novog prevoznika poručivši da buduće partnerstvo neće sprečavati dve avio-komapnije da nastave saradnju i sa drugim prevoznicima.

04.01.2022.