Još tri prekookeanske linije sa A321neo: Džetblu pokreće letove za Irsku i Škotsku

Foto: JetBlue

Kompanija Džetblu otvoriće još tri nove linije između Sjedinjenih Američkih Država i Evrope tokom naredne godine. Prevoznik sa sedištem u Njujorku će povezati svoju glavnu bazu, aerodrom Džon F. Kenedi, sa Dablinom i Edinburgom, a bostonska vazdušna luka će takođe dobiti direktnu liniju ka glavnom gradu Irske.

Letovi iz Njujorka i Bostona za Dablin startuju 13. marta i obavljaće se svakodnevno sve do 30. septembra. Polasci iz SAD su zakazani u 09:30 (JKF) i 10:30 (BOS). Povratni let za Veliku jabuku planiran je za 11:45, odnosno 10:30 za Boston.

Između Njujorka i Edinburga biće sedam nedeljnih letova i to u periodu od 22. maja do 30. septembra. Džetblu planira polaske sa aerodroma Džon F. Kenedi svakog dana u 10:15 dok je poletanje iz Edinburga zakazano u 12:30.

Kako Džetblu ne koristi širokotrupne avione, na novim transatlantskim rutama koristiće Erbase A321neo. Za razliku od njegovih preostalih prekookeanskih ruta, na tri nove linije će leteti avioni sa manjim brojem sedišta u premium kabini, prenosi Airways Magazine.

Korišćenje aviona u „gušćoj“ konfiguraciji može da pruži uvid o tome kakva se struktura putnika očekuje na novim linijama. Dok se na već postojećim linijama ka Evropi koriste A321LR sa 24 sedišta u biznis i 114 sedišta u ekonomskoj klasi, putnici na letovima za Dablin i Edinburg će moći da rezervišu 14 biznis sedišta i 114 sedišta u ekonomskoj klasi.

Takva razlika u rasporedu kabina jasno ukazuje da će na novim rutama ka Irskoj i Škotskoj najverovatnije leteti turisti i putnici koji posećuju prijatelje i porodicu za razliku od ostalih linija na kojima veći deo putnika čine poslovni ljudi.

Džetblu trenutno povezuje svoja čvorišta na Istočnoj obali SAD sa Londonom, Amsterdamom i Parizom. Kompanija trenutno ima probleme sa slotovima na aerodromu Schiphol o čemu možete pročitati u narednom tekstu:

Džetblu želi da „izbaci“ KLM sa aerodroma Džon F. Kenedi

25.10.2023.