Još jedan olimpijski avion: Delta pripremila novu šemu bojenja za OI u Los Anđelesu

Foto: Airbus SAS 2017 Alexandre Doumenjou - Master Films

Jedan Airbus A350 avio-kompanije Delta Air Lines nedavno je ofarban u kolor šemu posvećenoj Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Svega nekoliko meseci pre početka Letnjih olimpijskih igara u Parizu, Delta je iznenadila ljubitelje sporta, ali i aviona, novim bojama na Airbusu A350. Potpuno novi A350-900 privremene registracije F-WZNU primećen je u okolini fabrike u Tuluzu, a ono što ovaj avion izdavaja od ostalih širokotrupnih aviona američke avio-kompanije jesete specijalni livery.

Na trupu aviona nalazi se veliki natpis „LA28“ – brendirana oznaka za Letenje olimpijske igre u Los Anđelesu koje su planirane za 2028. godinu. Delta Air Lines je oficijalni partner Olimpijskog i paraolimpijskog komiteta SAD i ove godine treba da prevoz sportiste u Grad svetlosti.

Ono što novom A350 fali jesu motori čija se instalacija uskoro očekuje. Za sada nije poznato kada bi avion mogao biti isporučen.

F-WZNU, uskoro N522DZ, već je drugi širokotrupni avion u floti Delta Air Lines sa specijalnom kolor šemom posvećenoj Olimpijskim igrama. Avio-kompanija je za prethodne OI u Tokiju ofarbala jedan A330neo u „Team USA“ šemu bojenja.

Foto: Airbus SAS 2017 Alexandre Doumenjou – Master Films

24.03.2024.