Još 25 porudžbina za Boing 737 MAX

Foto: Boeing

Kompanija SMBC Ejviejšn Kapital (SMBC Aviation Capital) je sa Boeingom juče potpisala ugovor o kupovini 25 novih aviona. Irska lizing kuća se odlučila za 25 Boingovih 737 MAX u srednjoj varijanti -8 čime se njen portfolio aviona iz MAX porodice povećao na 81.

„Zadovoljstvo nam je što smo zaključili ovu narudžbu sa našim dugogodišnjim partnerom Boingom i radujemo se bliskoj saradnji sa njima u budućnosti. Ova transakcija pokazuje našu posvećenost da našim klijentima pružimo najnoviju tehnologiju i najefikasnije avione, dok nastoje da ispune sopstvene ciljeve održivosti i smanje operativne troškove“, rekao je izvršni direktor SMBC-a Peter Baret.

Novi Boinzi 737 bi trebali da uđu u flotu SMBC-a, odnosno njegovih klijenata 2028. i 2029. godine. Kataloška vrednost naručenih aviona je 3,7 milijardi dolara, prenosi Reuters.

Ova nedelja je bila veoma dobra za Boingov prodajni tim. Pored SMBC-a, Boeing je svoje uskotrupne avione prodao i Vijetnam Erlajnsu. Nacionalni avio-prevoznik Vijetnama je naručio 50 B737 MAX.

Foto: Boeing

13.09.2023.