JetBlue povećao ponudu za Spirit Airlines

Foto: JetBlue

U borbi za preuzimanje Spirit Airlines-a, kompanija JetBlue je povećala ponudu za kupovinu svog niskotarifnog konkurenta. Ukoliko se odluče za prodaju njujorškom prevozniku, deoničari Spirit Airlines-a sada mogu da računaju na 33,5 američkih dolara za svaku deonicu koju poseduju što je za 2 dolara više od onoga što je JetBlue ranije nudio.

Zbog straha deoničara da će američki regulatori stopirati spajanje dva prevoznika, vlasnicima Spirit Airlines-a je obećana i fiksna naknada ukoliko se tako nešto dogodi. Nakon inicijalnih 250 miliona dolara, JetBlue je za ovu namenu sada odredio čak 350 miliona što je ulilo veću sigurnost u budućnost ovog posla.

„Naš prethodni predlog je naišao na izuzetno pozitivnu reakciju akcionara Spirit-a i verujemo da će oni biti još zadovoljniji ovim poboljšanim uslovima, uključujući dodatne regulatorne obaveze koje odražavaju našu sigurnost u našu sposobnost da dobijemo antimonopolsko odobrenje i direktan je rezultat našeg marljivog rada,“ poručio je izvršni direktor JetBlue-a Robin Haye.

Iako je predlog JetBlue-a prvobitno naišao na negativne reakcije akcionara i menadžmenta Spirit-a, čini se kao da se raspoloženje po pitanju ovog posla promenilo. Nakon dobijanja ponude Frontier Airlines-a početkom februara, Spirit Airlines je zakazao sastanak akcionara na kojem je trebalo da se odluči hoće li se kompanija prodati ovom konkurentu. Međutim, sastanak koji je bio zakazan za 10. maj odložen je za 10. jun i ubrzo se ponovo pomerio za 30. jun što jasno ukazuje na to da su čelnici Spirit Airlines-a ipak zainteresovani za ponudu JetBlue-a i da postoji mogućnost da posao sa Frontier-om propadne.

Foto: JetBlue

21.06.2021.