Evropa

JetBlue pokreće dve linije za Pariz

Foto: JetBlue

Američka niskotarifna avio-kompanija nastavlja svoju ekspanziju u Evropi sa još dve nove linije ka Parizu. Grad svetlosti će od narednog leta dobiti još jednog prevoznika na linijama ka Sjedinjenim Američkim Državama, a prevoznik JetBlue je najavio da će otvoriti rute ka Njujorku (JFK) i Bostonu, svoja dva velika čvorišta. Prva linija koju će JetBlue otvoriti će biti ona ka Velikoj jabuci dok će ruta ka Bostonu biti otvorena nešto kasnije. Kompanija će pustiti karte u prodaju za svoje nove letove već u narednim mesecima.

Pariz neće biti prva destinacija američke kompanije u Evropi jer ta titula pripada Londonu koji je još u avgustu prošle godine dobio prvu liniju JetBlue-a. Prevoznik trenutno leti na ukupno četiri linije i povezuje Boston i Njujork sa aerodromima Heathrow i Gatwick, pri čemu obavlja 5 dnevnih letova između dve države.

„JetBlue nudi nešto potpuno jedinstveno u odnosu na ono što dobijate od velikih svetskih avio-kompanija na ovim rutama – gde jedna zajednička firma (joint-venture) sa visokim cenama obavlja skoro tri četvrtine letova. Odgovor na našu uslugu u Londonu je dokaz da kombinovanje odlične usluge sa niskim cenama karata funkcioniše. Jedva čekamo da donesemo našu unapređenu Mint klasu i osnovnu ponudu u najposećeniji grad kontinentalne Evrope,“ izjavio je Robin Hayes, glavni izvršni direktor JetBlue-a.

Foto: Business Wire

Foto: Business Wire

Foto: JetBlue

16.11.2022.