JetBlue obezbedio stalne zimske slotove u Amsterdamu

Foto: JetBlue

Američki niskotarifni prevoznik JetBlue će nastaviti da obavlja transatlantske letove ka amsterdamskom aerodromu tokom zimske sezone nakon što je dobio neophodne slotove. Airport Coordination Netherlands (ANCL) koji je zadužen za dodeljivanje slotova avio-kompanijama je američkom prevozniku dao stalne (istorijske) zimske slotove što znači da ih JetBlue poseduje sve dok obavlja letove ka Amsterdamu.

Zadovoljan odlukom ANCL-a, JetBlue je uputio zahtev američkom Ministarstvu transporta (DOT) da povuče svoju raniju žalbu u vezi dodele slotova. Uprkos sigurnosti koju će JetBlue imati tokom zime, holandski koordinator kompaniji još uvek nije dodelio stalne slotove za letnju sezonu što nastvalja da bude kamen spoticanja između kompanije JetBlue i ANCL-a.

Kako prenosi portal paxex.aero, američki prevoznik će se prijaviti za dodelu slotova za narednu letnju sezonu ali je zapretio da ukoliko dobije negativan odgovor ANCL-a pod „nerazumnim ili neopravdanim“ izgovorima, uložiti novu žalbu nadležnom ministarstvu.

Foto: JetBlue

12.06.2023.

Ostavi komentar