Azija

Jet Airways želi da preuzme avione namenjene Rusiji

Foto: Ralf Roletschek

Indijska avio-kompanija Jet Airways koja je nedavno dobila AOC i planira pokretanje prvih letova zainteresovana je za preuzimanje dela aviona koji su prvobitno bili namenjeni prevoznicima iz Ruske Federacije. Naime, kompanija trenutno pregovara sa lizing kućama o potencijalnom najmu Airbusa A320ceo i A320neo koji su inicijalno trebali da završe u flotama ruskih prevoznika ali su zbog rata i sankcija isporuke istih morale biti otkazane.

Mediji iz Indije saznaju da je Jet Airways zainteresovan za dugoročni lizing dvadesetak Airbusovih uskotrupaca kao i da bi osam do deset primeraka trebalo da bude isporučeno već ove godine. Izvršni direktor Jet Airways-a Sanjiv Kapoor izjavio je kako njegov prevoznik još uvek nije doneo konačnu odluku o sastavu buduće floti ali je naglasio da su se na tržištu pojavili slobodni avioni zbog usled „određenih globalnih okolnosti“.

Krajem juna se pojavila vest da indijska kompanija vodi pregovore sa lizing kućama i Airbusom oko moguće nabavke 50 uskotrupnih aviona. The Economic Times of India i Bloomberg su tada preneli informaciju da je Jet Airways zainteresovan za modele A320neo i A220 kao i da će odluka o nabavci biti uskoro donešena.

Foto: Ralf Roletschek

12.07.2022.