Evropa

Jermenija pokreće novu avio-kompaniju

Vlada Jermenije će u saradnji sa niskotarifnom kompanijom Air Arabia pokrenuti novog nacionalnog prevoznika. Dve strane su već potpisale joint-venture ugovor po kojem se Air Arabia obavezala da pomogne Jermeniji sa novom avio-kompanijom.

“Vidimo ogroman potencijal Jermenije u izgradnji svog vazduhoplovnog sektora, koji će dodati trajnu vrednost ekonomiji kroz stvaranje novih radnih mesta i razvoj sektora putovanja i turizma. Zahvaljujemo se Odeljenju za civilno vazduhoplovstvo na ukazanom poverenju i radujemo se zajedničkom radu na razvoju nove avio-kompanije, koja će služiti kao dobra opcija za putovanje za Jermene i sve posetioce koji dolaze u zemlju,” izjavio je CEO Air Arabie povodom potpisivanja sporazuma.

Flota nove avio-kompanije će se najverovatnije sastojati od Airbusa A320 koje i sama Air Arabia koristi. Vlasti ove zemlje su saopštile da prevoznik neće nositi ime Air Arabia Armenia već da će građani Jermenije birati poseban naziv. Još uvek se ne zna kada bi avioni nove jermenske avio-kompanije mogli da polete kao ni koje destinacije će opsluživati. Međutim, nova nada jermenskog vazduhoplovstva će imati dosta problema sa odabirom destinacija zbog toga što je Evropska unija 2020. godine zabranila letove svih jermenskih prevoznika ka gradovima u tom bloku.

15.07.2021.