Jake turbulencije na letu Delte, hospitalizovano jedanaest ljudi

Foto: Delta Air Lines

Erbas A350 kompanije Delta Er Lajns (Delta Air Lines) je na jučerašnjem letu između Milana (MXP) i Atlante (ATL) prošao kroz jako polje turbulencija zbog kojih je jedanaest putnika i članova posade zadobilo teže povrede.

Incident se dogodio u utorak 29. avgusta na letu DL175 kada se avion registrovan pod oznakom N576DZ nalazio na oko 60 kilometara od Atlante. Međutim, A350 je svega nekoliko minuta pre sletanja prošao kroz polje turbulencija – najverovatnije turbulencija „čistog vazduha“ koje posada i avionski sistemi teško otkrivaju.

Iznenadni potresi u putničkoj kabini su bili veoma jaki zbog čega je jedanaest putnika i članova posade zadobilo povrede. Kako se avion nalazio u poslednjoj fazi leta, osoblje je najverovatnije pripremalo putnike za sletanje te je vrlo moguće da većinu povređenih čine uprvao stjuardi i stjuardese.

Deltin Erbas A350 je uspeo bezbedno da sleti na aerodrom Hartsfield-Jackson gde su brigu o povređenima preuzele hitne službe. Njih ukupno jedanaest je prevezeno u bolnicu zbog ozbiljnosti povreda.

Kompanija Delta Er Lajns i kontrola letenja su saopštili da turbulencije nisu bile izazvane uraganom Idalia koji ovih dana pogađa jug SAD.

Slična situacija se dogodila i na letu Havajan Erlajnsa (Hawaiian Airlines) krajem juna ove godine kada su turbulencije pogodile Erbas A330 iznad Pacifika. Nekoliko putnika i članova kabinskog osoblja je zadobilo povrede, a vest o događaju možete pročitati ovde:

Više povređenih na letu Havajan Erlajnsa zbog turbulencija

Foto: Delta Air Lines

30.08.2023.