Italijani odustali od ograničavanja cena karata ali ne i od istrage protiv Rajanera

Foto: Piotr Mitelski/Ryanair

Italijanski ministar ekonomskog razvoja Adolfo Urso je za dnevni list Corriere Della Sera izjavio da je vlada predložila izmene mera za ograničavanje cena aviona karata uvedenih u avgustu ove godine.

Od limitiranja tarifa za domaće letove do italijanskih ostrva se izgleda odustavlo, ali vlada ipak ne želi da prekine sa regulacijom tržišta. Ministar Urso je saopštio da će Agencija za zaštitu konkurencije na tržištu (Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato – AGCM) sada češće proveravati cene letova avio-kompanija, prenosi portal Aero Time.

Italija je u avgustu ove godine odlučila da ograniči cene avio-karata na određenim domaćim rutama u cilju, kako navode, zaštite potrošača. Mere su naišle na veliko neodobravanje najglasnije evropske kompanije – Rajanera. Irski avio-prevoznik je jedan od najvećih igrača u Italiji i drži značajan tržišni udeo u ovoj zemlji.

Mada limitacija više neće biti, Rajaner ipak neće moći da spusti gard. AGCM je pokrenuo istragu protiv avio-kompanije zbog njene dominante pozicije na tržištu.

Foto: Piotr Mitelski/Ryanair

21.09.2023.