Evropa

ITA nabavlja Airbuse A350

Nova italijanska nacionalna avio-kompanija saopštila je da će nabaviti Airbuse A350 za svoj dugolinijski saobraćaj. ITA Airways bi narednog leta trebala da dobije ukupno četiri Airbusova širokotrupca dok se isporuka prve letelice očekuje u junu 2022. godine. Najnovija generacija Airbusovih aviona omogućiće ITA Airways-u da otvori linije koje njegov prethodnik nije mogao.

Na primer, u planu je pokretanje direktne linije između Rima i Buenos Ajresa, izjavio je izvršni direktor kompanije Fabio Lazzerini. Letovi ka argentinskoj prestonici su do sada bili mogući isključivo sa međusletanjem u Sao Paolu zbog manjeg dometa Airbusa A330 kojeg je Alitalia koristila. Sada kada ITA planira nabavku znatno modernijih aviona, linije ka daljim destinacijama postaju moguće.

Flota italijanskog prevoznika će se u narednoj godini povećati za 50% zbog planirane ekspanzije. Mediji sa Apeninskog poluostrva prenose da je ITA ostvarila stratešku saradnju sa evropskim proizvođačem aviona pa će 2021. godine kupiti 10 Airbusa A330neo, 11 A320neo kao i 7 A220.

26.11.2021.