Evropa

ITA i Delta sklopile codeshare ugovor

Nova italijanska nacionalna avio-kompanija ITA Airways i Delta Air Lines potpisali su prvi codeshare ugovor. Kod evropskog avio-prevoznika će se od sutra naći na Deltinim letovima između Rima i gradova kao što su Atlanta, Boston, Detroit i Njujork a codeshare sporazum će se primenjivati i na nekim domaćim letovima američke avio-kompanije. Dva prevoznika će deliti kodove i na nekim Deltinim linijama ka Kanadi i Meksiku ali se za iste čeka odobrenje dve severnoameričke države.

Delta će sa druge strane svoje kodove staviti na letove ITA-e koji povezuju glavni grad Italije sa Njujorkom, Bostonom, Vašingtonom, Los Anđelesom i Majamijem. Putnici Delte će takođe moći da presedaju ka Albaniji, Grčkoj, Tunisu, Egiptu, Malti i Izraelu. Kao i u slučaju Meksika i Kanade, odobrenja nekih zemalja se još uvek čekaju.

„Italija je vrhunska destinacija za Deltine putnike, a ovaj codeshare, postignut samo dva meseca nakon pokretanja ITA-e, proširuje naš domet i olakšava našim klijentima da putuju svetom. Zahvalni smo vlastima u SAD i Evropi što su dale odobrenja za deljenje kodova i nastojaćemo da dodatno poboljšamo prednosti za korisnike sa ITA-om u narednim mesecima i godinama,“ rekao je viši potpredsednik Delte za saveze i alijanse Perry Cantarutti.

21.12.2021.