Severna Amerika

ITA Airways otvara još dve linije ka SAD

Foto: Andreeer

Kompanija ITA Airways je saopštila da će naredne letnje sezone pokrenuti dve nove long-haul linije ka Sjedinjenim Američkim Državama. Glavno čvorište ITA Airways-a, aerodrom Fiumicino u Rimu, dobiće direktne linije ka Vašingtonu i San Francisku. Dve linije će se obavljati u vrhuncu letnje sezone i na rutama će se koristiti Airbusi A350 i A330.

Prva sezonska linija koju ITA Airways otvara naredne godine je ona ka prestonici SAD, Vašingtonu. Ruta bi trebala da startuje 2. juna i u prvih mesec dana će se obavljati 5 puta nedeljno, odnosno svakog ponedeljka, četvrtka, petka, subote i nedelje. Početkom 8. meseca pa sve do 28. oktobra letovi bi trebali da saobraćaju svakodnevno, stoji u saopštenju avio-kompanije.

Druga linija koju će italijanski prevoznik startovati je ona za Kaliforniju. Inauguralni let na liniji za San Francisko je zakazan za 1. jul i u početku su predviđena 3 nedeljna leta, svakog utorka, subote i nedelje dok će se broj letova od 2. avgusta do 28. oktobra povećati na 5. Tada će letovi biti obavljani sredom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.

Ove nove rute se pridružuju mreži linija ITA Airways-a za Njujork, koji se obavljaju iz Rima i Milana, i onima za Boston, Majami, Los Anđeles, Sao Paulo, Buenos Ajres, Tokio, Nju Delhi i Male do kojih se leti iz italijanske prestonice.

Foto: Andreeer

24.12.2022.