ITA Airways A350 zadužen za prevoz pape u Africi

Foto: Andreeer

Kompanija ITA Airways će biti zadužena za prevoz pape na njegovom sledećem apostolskom putovanju u Afriku. Poglavar katoličke crkve će 31. januara započeti svoje putovanje ka Crnom kontinentu, a prvo odredište za papu Franju će biti Demokratska Republika Kongo odnosno njen glavni grad Kinšasa. Već 3. februara papa će nastaviti svoje putovanje i to ka Džubi, prestonici Južnog Sudana nakon čije bi posete, tačnije već 5. februara, trebao da se vrati u Vatikan.

Sve letove na ovom putovanju organizuje italijanska nacionalna avio-kompanija i za ovu priliku je namenila jedan Airbusa A350. Najveći širokotrupac u floti ITA Airways-a će tokom papinog putovanja pojednostaviti operativne procedure i koristiti održivo avio-gorivo. U ITA-i takođe navode da će posadu letelice činiti 14 ljudi, 3 pilota i 11 članova kabinskog osoblja, a tu će biti još nekoliko ljudi iz tima ITA Airways-a koji će se pobrinuti da let prođe bez problema.

Odlazak pape za Kinšasu zakazan je za 31. januar u 07:55 i let će biti obavljen sa rimskog aerodroma Fiumicino, odnosno njegovog Terminala 5. Dolazak u DR Kongo je zakazan za 15:00.

Foto: Andreeer

25.01.2023.