IndiGo započinje ekspanziju u Africi i centralnoj Aziji

Foto: Airbus - Stefan Kruijer

Najveća indijska niskotarifna avio-kompanija IndiGo je najavila međunarodnu ekspanziju ka potpuno novim destinacijama u centralnoj Aziji i Africi. Indijski gigant će već od avgusta ove godine otvoriti linije iz Delhija ka Tbilisiju i Bakuu, a na ovim rutama će obavljati tri i četiri nedeljna leta respektivno. Naredna runda ekspanzije usmerena je na Uzbekistan i Kazahstan, odnosno na gradove Taškent i Almati do kojih će IndiGo početi da leti u devetom mesecu ove godine. Letovi između Delhija i Taškenta će se obavljati četiri puta nedeljno dok će Almati biti povezan sa Indijom sa tri polaska nedeljno.

Ekspanzijom kompanije će biti obuhvaćen i gard Najrobi u Keniji do koga će IndiGo takođe leteti. Međutim, detalji o novoj afričkoj ruti još uvek nisu poznati. Između Kenije i Indije trenutno lete 3 prevoznika: Kenya Airways, Air India i ruandska nacionalna avio-kompanija Rwandair. Između Najrobija i Delhija trenutno leti isključivo Air India i to 3 puta nedeljno sa Boeingom 787.

IndiGo je takođe najavio pokretanje linije iz Mumabja ka Džakarti ali dodatne informacije o ovoj ruti takođe nisu poznate.

Foto: Airbus – Stefan Kruijer

03.06.2023.

Ostavi komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.