IndiGo ponovo nabavlja avione, ovoga puta regionalne letelice

Foto: Airbus - Master Films - Hervé Goussé

Niskotarifna avio-kompanija IndiGo zainteresovana je za kupovinu novih regionalnih aviona. Svega nekoliko nedelja nakon što je prevoznik objavio da kupuje 30 širokotrupnih Airbusa A350, portal Avio Press donosi vest o potencijalnoj nabavci letelica za kratke letove.

Prema pisanju Aero Time, IndiGo navodno vodi razgovore sa nekoliko proizvođača o aranžmanu za regionalne avione – tačnije njih 100. U igri su kako Airbus i Embraer koji nude A220 odnosno E-Jet porodicu aviona, tako i ATR čiji je IndiGo tradicionalni korisnik.

Indijska avio-kompanija namerava da poveća kapacitete na već postojećim regionalnim rutama ali i da u svoju mrežu doda potpuno nove, neopslužene linije. Favorit IndiGo je navodno ATR, preneo je Aero Time pozivajući se na Economic Times of India.

Flotu IndiGo danas čini 372 aviona, pokazuju podaci Planespotters.net. Veliku većinu čine Airbusi A320 i A321 – kako CEO tako i generacije NEO. U redovnom saobraćaju je i 45 ATR 72, a prevoznik koristi i dva Boeinga 777 iznajmljena od Turkish Airlinesa.

Foto: Airbus – Master Films – Hervé Goussé

14.05.2024.