Evropa

Icelandair traži zamenu za B757

Kompanija Icelandair saopštila je da će u narednih 12 meseci pronaći zamenu za svoje već zastarele Boeinge 757. Izvršni direktor Icelandair-a Bogi Nils Bogason izjavio je da će novi tip letelice koji kompanija odabere biti uveden u flotu tek u drugoj polovini ove decenije što će se poklopiti sa planiranim penzionisanjem Boeingovih uskotrupaca.

„U drugoj polovini ove decenije, Icelandair će razmatrati drugu vrstu većeg aviona koji bi zamenio B757. Ovo kompaniji pruža nekoliko opcija, kako u pogledu većih uskotrupnih aviona tako i širokotrupnih aviona,“ poručio je prvi čovek islandske avio-kompanije.

U floti Icelandair-a trenutno se nalazi 18 Boeinga 757, dva su u verziji -300 dok većinu čine letelice sa sufiksom -200. Letelice ovog prevoznika, u zavisnosti od varijante, su u proseku stare više od 20 godina i bliži im se kraj radnog veka. Direktor kompanije je ranije izjavio da je Icelandair zainteresovan za Airbusove uskotrupce sa velikim dometom ali i da ne isključuje mogućnost nabavke drugih tipova letelica kao što je Boeingov Dreamliner.

10.02.2022.