Icelandair otvara liniju ka Farskim ostrvima, započinje saradnju sa Atlantic Airwaysom

Foto: Icelandair

Kompanija Icelandair je saopštila da će od naredne godine uspostaviti redovnu liniju između svoje baze, aerodroma Keflavik i Farskih ostrva. Prevoznik planira da obavlja novu liniju sezonski, odnosno od maja do oktobra i da njoj saobraća 5 do 6 puta nedeljno. Novom linijom stanovnici Farskih ostvra će dobiti dobru povezanost kako sa Islandom tako i sa drugim destinacijama u mreži Icelandaira.

Pored otvaranja nove linije, Icelandair je sa lokalnom avio-kompanijom Atlantic Airways potpisao Pismo o namerama o budućoj saradnji. Izvršni direktor islandske nacionalne avio-kompanije Bogi Nils Bogason je izjavio da dve strane žele veću kooperaciju kako bi omogućili putnicima koji putuju ka ili sa Farskih ostrva lakše konekcije preko Keflavika. Poseban fokus Atlantic Airwaysa i Icelandaira će biti na prevozu putnika iz SAD koji trenutno predstavljaju jednu od najbrojnijih grupa turista na Farskim ostrvima.

Icelandair trenutno koristi flotu od 48 uskotrupnih i širokotrupnih aviona i preko svog čvorišta u Keflaviku povezuje Evropu i Severnu Ameriku. Atlantic Airways je dosta manja avio-kompanija koja leti sa aerodroma Vagar na Farskim ostrvima i pruža lokalnom stanovništvu vezu sa kontinentalnom Evropom. U svojoj floti ima ukupno 4 Airbusa A320.

Foto: Icelandair

09.06.2023.

Ostavi komentar