Iberija planira preko 300 nedeljnih letova ka Latinoamerici

Foto: Airbus

Španska nacionalna avio-kompanija Iberija (Iberia) je objavila red letenja za predstojeću zimsku sezonu u kojoj će, čini se, biti rekordnog broja letova ka Latinoamerici. Kompanija IAG-a će tokom najhladnijih meseci na severnoj hemisferi obavljati preko 300 nedeljnih letova ka zemljama Južne i Centralne Amerike što je povećanje od 14% u odnosu na isti period rekordne 2019. godine.

Najvećeg povećanja će prema rasporedu španske avio-kompanije biti na linijama za Kolumbiju, Peru, Čile, Portoriko, Dominikansku Republiku, Ekvador, Brazil i Venecuelu.

Pored Latinoamerike, avioni Iberije će češće posećivati i Sjedinjene Američke Države. Između Španije i SAD će biti preko 90 nedeljnih letova u zimskoj sezoni što je povećanje od 24% u odnosu na 2019. godinu.

Na veliku mrežu linija u Severnoj i Južnoj Americi će se povezivati evropski letovi Iberije. Novina u ponudi španske kompanije je ove godine grad Rovanijemi u Finskoj dok su dodatni letovi u evropskoj mreži planirani na linijama za Pariz, Milano, Rim, Atinu, Budimpeštu, Dizeldorf, Stokholm, Hamburg, Oslo, Prag i Cirih.

Foto: Airbus

13.07.2023.