Severna Amerika

Iberia najavila ekspanziju u Severnoj Americi

Španska avio-kompanija Iberia saopštila je da otvara dve nove linije ka Sjedinjenim Američkim Državama ove letnje sezone. Prevoznik će od 1. juna pa sve do 29. oktobra povezivati svoju glavnu bazu, aerodrom Madrid, sa Vašingtonom (IAD) i Dalasom (DFW). Letovi ka obe destinacije će se obavljati četiri puta nedeljno a na rutama će saobraćati Airbusi A330-200 i A330-300. Polasci za glavni grad SAD planirani su svakog ponedeljka, srede, četvrtka i subote dok će se letovi za Teksasu obavljati ponedeljkom, sredom, petkom i subotom.

Pored dve nove linije, Iberia planira da obnovi i jednu staru rutu koju je ukinula zbog izbijanja pandemije korona virusa. Naime, španski prevoznik će 1. juna ponovo leteti između Madrida i San Franciska. Letovi su zakazani svakog ponedeljka, srede i petka i obavljaće se do kraja letnje sezone, odnosno do 30. septembra. Kao i u Vašingtonu i Dalasu, redovan prizor na aerodrom San Francisko biće Iberiini Airbusi A330 koji će leteti i na ovoj ruti.

Letove ka novim destinacijama u mreži španskog prevoznika upotpuniće i dodatni polasci na linijama ka Njujorku, Bostonu i Los Anđelesu. Iberia će tokom predstojeće letnje sezone leteti ka čak devet destinacija u Sjedinjenim Američkim Državama (uključujući i Portoriko) i obavljaće 120 nedeljnih letova između Španije i najmnogoljudnije severnoameričke zemlje.

24.02.2022.