IAG Cargo ponovo leti za Tokijo

Foto: Stuart Bailey

Kompanija IAG Cargo je saopštila da će ponovo pokrenuti direktne letove između Londona i Tokija nakon godinu dana pauze. Podružnica holdinga International Airlines Group (IAG) će već od sutra leteti između Heathrowa i aerodroma Haneda dok iz IAG Cargo-a poručuju da su na liniji planirani svakodnevni polasci. Na novoj ruti će biti korišćeni teretni kapaciteti Dreamlinera iz flote kompanije British Airways, a u teretnom odeljku aviona će se prevoziti lekovi, elektronika, delovi za automobile kao i japanska hrana.

„Sjajno je videti povratak naše linije između Londona i Tokija. Japan dugi niz godina igra važnu ulogu u dalekoistočnoj mreži IAG Cargo-a. Ova ruta ne samo da nudi našim klijentima kapacitete između Ujedinjenog Kraljevstva, Evrope i Azije, već i olakšava kretanje robe ka Severnoj i Južnoj Americi,“ izjavio je regionalni komercijalni menadžer za Aziju, Pacifik i Bliski istok u IAG Cargo-u Rob Wiemerink.

Flota kompanije IAG Cargo se sastoji od aviona kojima upravljaju British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling i Level. Teretnoj podružnici IAG-a su dostupni razni tipovi aviona kao što su: Airbusi A380, A350, A330, A321, A320, A319 ali i Boeinzi B777 i B787.

Foto: Stuart Bailey

12.11.2022.