I Saudia pregovara o kupovini novih širokotrupnih aviona

Foto: Saudia

Nekoliko dana nakon što su objavljene vesti da Turkish Airlines i Qatar Airways pregovaraju o kupovini novih letelica, pojavila se informacija da i Saudia razgovara za proizvođačima letelica o nabavci novih vazduhoplova.

Saudia Group koja upravlja prevoznicima Saudia i Flyadeal navodno razmatra kupovinu širokotrupnih aviona. Usled nemogućnosti Airbusa da proizvede dovoljan broj A320neo, saudijska grupa primorana je da razmišlja o kupovini većih letelica, izjavio je Generalni direktor za komunikacije i medije Saudia Group Abdulah Alshahrani na CAPA India konferenciji u Nju Delhiju.

Prema njegovim rečima, grupacija pregovara o kupovini širokotrupnih aviona, a u užem izboru navodno su se našli Boeing 787 i Airbus A330neo, preneo je Gulf News. Broj aviona o kojima se pregovara trenutno nije poznat, ali ugovor o kupovini treba da bude potpisan već ove godine, izjavio je Abdulah Alshahrani.

Saudia Group je krajem prošlog meseca naručila 105 Airbus aviona, o čemu možete pročitati u posebnoj vesti na portalu Avio Press.

Foto: Saudia

06.06.2024.