Holandija uvodi takse na transferne putnike, KLM se buni

Foto: KLM

Holandska vlada je u četvrtak 21. septembra predložila uvođenje specijalne takse za putnike koji presedaju na amsterdamskom aerodromu, a iste bi mogle da imaju negativne posledice na KLM i njegove operacije.

Izvršna direktorka holandske nacionalne avio-kompanije Marjan Rintel je na društvenim mrežama poručila kako će zbog dodatnih taksi poskupeti karte KLM. Istraživanje agencije CE Delft je pokazalo da bi poskupljenje karata za transferne putnike smanjilo tranzitni saobraćaj na amsterdamskom aerodromu za 34%, napisala je Rintel na svom LinkedIn nalogu.

Razlog za uvođenje dodatnih nameta je očuvanje životne sredine ali Marjan Rintel smatra da one ne mogu imati pozitivan uticaj na priordu jer će putnici koji bi inače putovali preko Amsterdama birti druge vazdušne luke i avio-kompanije te se ukupno zagađenje neće smanjiti

Ona smatra da će uvođenje tranzitnih taksi, jedinih takvih u svetu, uticati na povezanost Amsterdama i Holandije sa svetom što bi se loše moglo odraziti na ekonomiju, poručuje prva žena KLM-a.

Foto: KLM

25.09.2023.