Evropa

Holandija i Belgija zabranjuju letove iz UK

Vlasti Holandije i Belgije su odlučile da zabrane sve letove iz Ujedinjenog Kraljevstva zbog pojave mutiranog virusa u toj zemji. Novi soj virusa se lakše prenosi i teži je za otkrivanje pa iz tog razloga ne čudi odluka dve evropske zemlje da obustave letove ka ostrvu. Belgija će, pored vazdušnog saobraćaja, suspendovati i Eurostar vozove koji povezuju London i gradove ove zemlje.

Holandska zabrana stupa na snagu već danas a trajaće sve do 1. januara a dalje promene roka su izvesne ukoliko se situacija u UK pogorša. Belgija je odlučila da zabranu uvede u nedelju u ponoć a ona će trajati svega 24 sata ali kao i u slučaju Holandije, izvesno je da će suspenzija biti produžena.

“Vlada pažljivo prati dešavanja u inostranstvu u vezi sa korona virusnom i razmatra dodatne mere u vezi sa drugim vidovima transporta. Tokom sledećih nekoliko dana, zajedno sa ostalim državama članicama EU, istražićemo mogućnosti daljeg smanjenja rizika od prenošenja novog soja virusa iz Velike Britanije. Vlada želi još jednom da naglasi da putovanje u inostranstvo nosi značajan rizik od širenja koronavirusa. Ne putujte ako to nije apsolutno neophodno.” piše u saopštenju Vlade Holandije.

20.12.2020.