Helikopter hitne pomoći sleteo u centar Londona

Helikopterska služba londonske hitne pomoći juče je bila primorana da interveniše nakon što je jednog osamdesetjednogodišnjaka udario motor u centru grada. Naime, incident se dogodio oko podneva na trgu Trafalgar a zbog veoma velikih gužvi u tom delu dana i nemogućnosti da se povređeni čovek preveze do bolnice u pomoć je pozvana helikopterska služba.

Tim hitne pomoći sa svojim helikopterom MD 902 Explorer brzo je stigao na mesto saobraćajne nesreće i prevezao povređenog u Urgentni centar. Uprkos brzoj reakciji helikopterskog i drugih timova, čovek je ipak podlegao povredama i preminuo nedugo nakon zbrinjavanja. Motociklista koji je udario čoveka je uhapšen i utvrđeno je da je upravljao motorom pod dejstvom droge.

Sletanje helikoptera hitne pomoći na trgu Trafalgar poslednji put je zabeleženo pre šest godina i od tada nije bilo sličnih intervencija u samom gradskom jezgru. Londonsku helikoptersku medicinsku službu (London’s Air Ambulance Charity) finansiraju dobrotvorne organizacije a ista ima oko 5 dnevnih intervencija.

25.04.2022.