Evropa

Heathrow ponovo otvara Terminal 4

Terminal 4 vazdušne luke London Heathrow ponovo će biti otvoren i stavljen u upotrebu. Nakon više od dve godine pauze, putnici ali i avio-kompanije ponovo će moći da koriste Terminal 4 koji je dugo vremena bio zatvoren zbog pandemije korona virusa. Uprava aerodroma Heathrow očekuje veliki putnički promet tokom predstojeće letnje sezone zbog čega je odlučila da iskoristi sve svoje kapacitete.

„Potražnja sada počinje da se oporavlja i mi blisko sarađujemo sa avio-kompanijama kako bismo povećali svoje poslovanje i ponovo otvorili Terminal 4 za vrhunac letnje sezone. Uzbuđeni smo što ćemo poželeti dobrodošlicu putnicima na Heathrow-u koji će moći da iskuse radosti putovanja ali i da britansku ekonomiju ponovo pokrenu,“ izjavio je izvršni direktor aerodroma John Holland-Kaye.

Vest o otvaranju terminala usledila je nakon što je aerodrom objavio svoje rezultate za 2021. godinu. Vazdušna luka je u tom periodu opslužila 19,4 miliona putnika, 23% manje nego što se očekivalo na početku 2021. godine. Heathrow je objavio da je tokom pandemije korona virusa izgubio neverovatnih 3,8 milijardi funti mada se vazdušna luka ipak pohvalila svojim merama štednje uz pomoć kojih je uspela da uštedi 870 miliona funti. Rukovodstvo aerodroma ipak ostaje optimistično i predviđa da će kroz četiri terminala Heathrowa ove godine proći 45,5 miliona ljudi.

23.02.2022.