Evropa

Heathrow ograničio broj putnika na 100.000 dnevno

Londonski aerodrom Heathrow postavlja ograničenje na broj putnika koje može da primi, a sve zbog učestalih otkazivanja i kašnjenja letova dok istovremeno traži od avio-kompanija da prestanu da prodaju karte putnicima.

Heathrow je saopštio da veruje da avio-kompanije, zemaljski operateri i aerodrom mogu zajedno da opslužuju ne više od 100.000 putnika dnevno tokom ovog leta.

„Neke avio-kompanije su preduzele značajne mere, ali druge nisu, i verujemo da su sada potrebne dalje akcije kako bi se osiguralo da putnici imaju bezbedno i pouzdano putovanje. Zbog toga smo doneli tešku odluku da uvedemo ograničenje kapaciteta od 12. jula do 11. septembra,“ rekao je izvršni direktor Heathrow-a Džon Holand Kej.

Izvršni direktor je rekao da je regrutovano novo osoblje za obezbeđenje kako bi se aerodrom mogao suočiti sa sve većom potražnjom. Međutim, radnika na drugim pozicijama za check-in, utovar i istovar prtljaga je i dalje nedovoljno.

„Oni rade najbolje što mogu sa raspoloživim resursima i mi im pružamo što je moguće veću podršku, ali ovo je značajno ograničenje ukupnog kapaciteta aerodroma,“ dodaje prvi čovek Heathrow-a.

Broj odlazećih putnika redovno je premašivao 100.000 na dnevnom nivou tokom poslednjih nekoliko nedelja, a nedostatak osoblja je doveo do dugih redova na sigurnosnoj kontroli, gomilanja prtljaga kao i kašnjenja putnika kojima je potrebna pomoć.

Foto: skynews

12.07.2022.