Fleš Region

GullivAir od danas iz Sofije za Skoplje

TAV Makedonija je jutros u 5.48 časova, na Međunarodnom aerodromu Skoplje, pozdravom iz vodenog topa dočekao prvi let GullivAir-a iz Sofije.

Bugarska avio-kompanija stigla je na aerodrom u Skoplju sa ATR 72 – 600, koji može da primi 70 putnika, čime je počeo njihov komercijalni rad na makedonskom tržištu.

„Od danas, 26. marta, Sofija i Skoplje biće povezani vazdušnim putem, dva puta nedeljno, subotom i ponedeljkom. Srećni smo što je avio-kompanija počela sa radom na i sa skopskog aerodroma uprkos pandemiji covida koja još uvek traje. Trajanje leta na ovoj ruti je samo 30 minuta. Verujemo da ova ruta ima veliki potencijal, kako za odmor tako i za poslovne putnike, da posete prestonice obe zemlje, a da u isto vreme mogu da nastave putovanje ka drugim udaljenijim destinacijama u druge strane zemlje. Uvođenje ove avio-veze doprineće ne samo razvoju makedonskog vazduhoplovstva, već i ekonomskoj saradnji obe zemlje. Radujemo se dugoročnoj i produbljenoj saradnji i mnogo srećnih i zadovoljnih putnika“, izjavio je Metin Batak, generalni direktor TAV Makedonije.

Za rezervacije i prodaju avionskih karata posetite veb-stranicu @GullivAir: https://gullivair.com/

Foto:Aerodrom Skoplje

26.03.2022.