Grupa Aeroflot pokreće Aeroflot Shuttle program

Foto: Anna Zvereva

Grupa Aeroflot je predstavila Aeroflot Shuttle, novi program za rusko civilno vazduhoplovstvo, dizajniran za praktičan i visokofrekventan vazdušni saobraćaj između Moskve i Sankt Peterburga.

Redovni letovi iz Šeremetjeva i Vnukova do Pulkova i nazad biće pokrenuti od 1. juna 2024. godine.

Suštinski važan aspekt ovog programa je visoka učestalost letova: od 6:00 do 1:00 po moskovskom vremenu letovi iz Šeremetjeva poleću u intervalima od 15 minuta, a letovi sa aerodroma Vnukovo i nazad – u intervalima od 30 minuta. Ukupno će se obavljati 78 letova dnevno.

„Glavne prednosti Aeroflot Shuttle programa nesumnjivo će ceniti poslovni putnici. Moći će što efikasnije organizovati svoje vreme, prilagođavajući letove svojim profesionalnim zadacima. A putnici koji na aerodrom mogu stići ranije ili, naprotiv, malo kasnije, dobiće mogućnost fleksibilnog planiranja bez finansijskih gubitaka”- stoji u saopštenju pres-službe Aeroflota.

Prema Aeroflotovom sistemu rezervacija, 69 od 78 letova za Sankt Peterburg obavljaće Rossiya Airlines koristeći avion Superjet 100. Sam Aeroflot će imati četiri leta dnevno, dok će pet dnevnih letova obavljati niskotarifni avioprevoznik Pobeda.

Foto: Anna Zvereva

15.05.2024.