Gatwick ponovo otvara svoj južni terminal

Južni terminal na londonskom aerodromu Gatwick uskoro će biti otvoren, saopštila je druga najveća vazdušna luka u Velikoj Britaniji. Naime, južni terminal koji je zatvoren početkom pandemije ponovo će biti otvoren za putnike. Sve veći broj putnika koje aerodrom opslužuje ali i optimistične najave za predstojeću letnju sezonu ohrabrile su Upravu Gatwicka da ponovo aktivira svoj južni terminal kroz koji je pre sadašnje krize prolazio veliki broj putnika. Otvaranje terminala je najavljeno za 27. mart.

„Nakon nekih velikih najava naših avio-kompanija o značajnom povećanju broja letova, kao i najave Vlade o ukidanju putnih restrikcija i propisa o slotovima na aerodromima, radujemo se što ćemo ponovo upravljati prometnim Gatwickom ovog leta i u buduće,“ poručio je izvršni direktor aerodroma Stewart Wingate.

Kompanije British Airways, Vueling, Wizz, Ryanair, Norwegian, Turkish Airlines, TAP, Eastern Airways, Aurigny, Aer Lingus, Air Baltic, Air Malta, Air Europa i Enter Air će koristiti južni terminal dok će easyJet, najveći prevoznik na Gatwicku, leteti sa južnog i severnog terminala.

11.02.2022.