Frontier želi da pokrene transatlantske letove

Foto: Frontier Airlines

Američka niskotarifna avio-kompanija Frontier bi za nekoliko godina mogla da započne prve transatlantske long-haul letove, a potvrdu o zainteresovanosti prevoznika za ovakve rute dao je sam izvršni direktor firme Barry Biffle. On je na konferenciji World Routes 2022 izjavio da njegova kompanija analizira potencijalne linije ka Evropi, Južnoj Americi i Havajima koje bi mogle da startuju 2026. godine kada u flotu stignu prvi Airbusi A321XLR.

Iako definitivna odluka o pokretanju ovih linija još uvek nije doneta, prvi čovek Frontier-a priznaje da su interesovanje za ove letove već iskazali neki aerodromi, među kojima je i irski Šenon. Pored long-haul letova, Barry Biffle navodi da će Frontier Airlines uz pomoć novih A321XLR uspeti da poveže i Zapadnu obalu SAD i Karibe koji do sada nisu imali direktne linije u njihovoj mreži.

Jedan od izazova sa kojima se kompanija suočava je i buduća konfiguracija kabine novih Airbusovih uskotrupaca koje će koristiti na dugim linijama. Po njegovim rečima, Frontier Airlines još uvek nije uspeo da izračuna kakav bi raspored kabine i sedišta doneo najveću zaradu jer kompanija ne zna da li bi putnici bili spremni da plate skuplje karte zarad većeg prostora za noge.

Foto: Frontier Airlines

29.10.2022.