Evropa

Freebird otvorio novu bazu

Foto: Maarten Visser

Malteška kompanija Freebird Airlines Europe je bazirala jedan Airbus A320 na aerodrom Keln/Bon (CGN) odakle će pokrenuti letove ka popularnim evropskim letovalištima. Podružnica turskog Freebird Airlines-a će ovog leta obavljati letove iz Kelna i to ka: Heraklionu, Kosu, Rodosu, Fuerteventuri, Las Palmasu, Tenerifama i Hurgadi. Novi letovi će pružiti dodatne opcije za putovanje putnicima sa zapada Nemačke koji na odmor lete sa nemačkim prevoznicima kao što su Lufthansa, Eurowings, Condor i drugi.

“Freebird turistima nudi raznolik program do nekih od najlepših evropskih ostrva. Radujemo se našoj budućoj saradnji i toplo pozdravljamo kompaniju Freebird Airlines Europe na aerodromu Keln/Bon,” izjavio je izvršni direktor aerodroma Johan Vanneste.

Broj putnika na aerodromima kao što su Keln, Dizeldorf, Dortmund, Weeze, Paderborn je na istorijskom minimumu pa će baziranje jednog aviona imati veoma pozitivan efekat na ovu regiju. Pored jednog A320 na aerodromu Keln, Freebird Airlines Europe svoj drugi avion bazira u Lajpcigu (LEJ). Kompanija u saradnji sa turističkom agencijom TUI Travel obavlja letove ka grčkim i španskim ostrvima.

Foto: Maarten Visser

19.05.2021.