FOTO: Lufthansa počela letove za Skoplje

Od 23. aprila, Lufthansa će leteti na relaciji Frankfurt-Skoplje svakog dana, 7 dana u nedelji, do glavnog aerodroma u Frankfurtu – Lufthansinog čvorišta i jednog od najvažnijih evropskih aerodroma za transfere.
Nemački avioprevoznik, Lufthansa, juče je zvanično ušao na makedonsko avio tržište puštanjem u rad nove redovne linije od Skoplja do Frankfurta, saopštava TAV Macedonia.

Lufthansin Airbus A319 sleteo je na pistu Međunarodnog aerodroma Skoplje danas u 14:05 i vratio se u Frankfurt u 14:55h. Nemačka avio-kompanija sada povezuje glavni grad Makedonije sa glavnim aerodromom u Frankfurtu nudeći letove sedam dana u nedelji (nekih dana sa dva leta dnevno), sa tipovima aviona: Airbus A319, Airbus A320 i Airbus A320NEO.

Lufthansa u Skoplju

Belo-plavi avion dočekan je na pisti aerodroma Skoplje 23.04. uz tradicionalni avijacijski pozdrav vodenim topovima u izvođenju vatrogasne ekipe TAV-a, nakon čega je usledila ceremonija sečenja kolača za novu destinaciju, kojoj je pored delegacija TAV-a i Lufthanse prisustvovala i ambasadorka Nemačke Petra Dreksler i ministar saobraćaja i veza Blagoj Bočvarski.

„Lufthansa će leteti na relaciji Frankfurt-Skoplje svakog dana, 7 dana u nedelji, a u nekim danima će imati i 2 rotacije dnevno. Aerodrom Frankfurt je glavni aerodrom u Frankfurtu, on je Lufthansino čvorište i jedan od najvažnijih aerodroma za transfere u Evropi. Svoje putnike povezuje sa više od 300 destinacija širom sveta. Dnevna frekvencija letova biće odlična prilika za naše putnike koji često putuju u Nemačku, kao i za putnike koji će koristiti Frankfurt kao transfer aerodrom da stignu do Severne Amerike ili drugih udaljenih destinacija na različitim kontinentima.“-izjavio je Bočvarski.

24.04.2023.