FOTO: Grčki Idžijan Erlajns u Nišu

Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu je ove nedelje imao jednog specijalnog gosta iz Grčke. Erbas A320 kompanije Idžijan Erlajns (Aegean Airlines) je u sredu 30. avgusta obavio čarter let iz Atine za Niš, prevozeći fudbalere Olimpijakosa koji su juče odigrali utakmicu sa Čukaričkim.

Utakmica se igrala na novom fudbalskom stadionu u Leskovcu zbog čega je grčki tim sleteo u ne previše udaljen Niš. Fudbaleri Olimpijakosa su poleteli iz Atine u 12:41 po lokalnom vremenu, a na srpski aerodrom su sleteli sat vremena kasnije.

Aerodrom Konstantin Veliki je na svom Facebook profilu podelio fotografije Idžijanovog A320:

Čarter let je obavio Erbas A320 sa registracionom oznakom SX-DND koji je ofarban u novu šemu bojenja Idžijan Erlajnsa. Letelica je stara sedam i po godina i dostavljena je grčkoj kompaniji kao nova u martu 2016. godine, pokazuju podaci sajta Planespotters.net.

Idžijan Erlajns ne obavlja redovne letove ka Nišu te je njegov dolazak pravo iznenađenje i radost za spotere koji su na ovom aerodromu navikli da fotografišu skoro isključivo avione Viz Era, Rajanera i Er Srbije.

Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Idžijan Erlajns u Nišu; Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Grčki nacionalni avio-prevoznik obavlja letove ka nekoliko destinacija u regionu. Kompanija leti iz svog čvorišta u Atini ka Beogradu, Dubrovniku, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Skoplju i Splitu. Mada se aerodrom Konstantin Veliki ne nalazi u mreži kompanije, povezanost trećeg najvećeg grada u Srbiji i Atine obezbeđuje Er Srbija dva puta nedeljno.

Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki

01.09.2023.