FOTO: Aerodrom Sarajevo – novi salon poslovne klase

Sarajevo
Sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga, a u okviru ponude novih sadržaja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, od danas je putnicima dostupan novi salon poslovne klase.
Salon se nalazi na prvom spratu novog dela Terminala B, nakon pasoške kontrole i to na površini od 268,80 m2, kapaciteta do 105 osoba.
Boravak u moderno i ekskluzivno opremljenom salonu poslovne klase, pruža putnicima maksimalan komfor prilikom boravka na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Putnicima je na raspolaganju neograničen pristup internetu, digitalna i kablovska televizija, domaća i inostrana štampa, kao i neograničena konzumacija toplih i osvežavajućih napitaka, alkoholnih pića i predela, a sve na bazi self-service posluživanja.
Pravo pristupa salonu imaju:
Putnici poslovne klase prevoza (business class) ukoliko postoji ugovor sa avioprevoznikom o pružanju ove vrste usluge;
Putnici ekonomske klase prevoza koji su vlasnici FQTV kartica (Frequent Flyer Card), a za koje kompanija odobrava korištenje salona poslovne klase u ovisnosti od nivoa kartice koju poseduju (Gold, Platinum,SEN, HON);
Vlasnici kartica posebnih programa (npr. Lounge Key programa npr. Priority Pass, Diners Club, Dragon Pass, TAV, Master Card Gold program);
Gosti putnika (ako status vlasnika kartica na osnovu programa kojem pripadaju dozvoljava pozivanje gosta u salon poslovne klase);
Putnici FQTV programa avioprevoznika;
Putnici koji nisu članovi business class programa, mogu koristiti salon po ceni od 50 konvertibilnih maraka (walk – in).
Boravak putnika u salonima ograničen je na tri sata.
Izvor i foto: Aerodrom Sarajevo
10.06.2023.

Ostavi komentar