Fokus airBaltica na Balkanu, namerava da se vrati u Ukrajinu

Foto: airBaltic

Fokus ekspanzije airBaltica u narednom periodu biće na Balkanu, izjavio je Mantas Vrubliauskas – potpredsednik za razvoj mreže letonske avio-kompanije.

Gubitkog ukrajinskog i ruskog tržišta, koje je generisalo 10% do 15% saobraćaja za airBaltic, primoralo je prevoznika da negde drugde nadomesti ukinute letove. Prema rečima Mantasa Vrubliauskasa, airBaltic se trudi da kompenzuje za nedostatak transfernih putnika iz Rusije i Ukrajine pokretanjem letova ka balkanskim gradovima.

Samo ove godine, airBaltic će u svoju mrežu letova uvrstiti Kišinjev, Ljubljanu, Skoplje, Prištinu, Sofiju i Tiranu. Time je, samo u jednoj sezoni, dupliran broj linija na Balkanu. Pored novootvorenih ruta, airBaltic ovog leta opslužuje i Beograd, Bukurešt, Dubrovnik, Split i Tivat.

Foto: airBaltic

Foto: airBaltic

Govoreći na konferenciji Routes Europe u Arhusu, Mantas Vrubliauskas je izjavio da airBaltic namerava da poveća broj putnika koji presedaju na aerodromu u Rigi uvođenjem novih linija na Balkanu, prenosi Aviation Week.

Baltički prevoznik takođe namerava da se vrati na ukrajinsko tržište onoga trenutka kada se steknu uslovi za bezbedne operacije. Kompanija airBaltic ne krije namere da otvori linije između Kijeva i baltičkih prestonica – Viljnusa, Rige i Talina. Prema rečima potpredsednika za razvoj mreže airBaltica, planirani su i letovi ka Lavovu.

Foto: airBaltic

airBaltic sleteo u Ljubljanu: Vodeni topovi za Letonce

06.05.2024.