Evropa

Flyr pokrenuo prvu liniju za Švedsku

Foto: Flyr

Norveška start-up kompanija Flyr planira da otvori svoju prvu liniju ka Švedskoj. Prevoznik je saopštio da će pokrenuti letove između svoje baze, aerodroma Oslo Gardermoen (OSL), i Stokholma (ARN) početkom aprila ove godine. Letovi će se obavljati četiri puta nedeljno a kompanija će na ovoj ruti uposliti Boeinge 737 MAX 8 čije isporuke kreću u narednim mesecima.

„Dobra je vest da Flyr ulaže u švedsko tržište i da sada pokreće rutu od Osla do Stokholma. Oslo je važno tržište i za poslovne putnike i za turiste. Između dve zemlje postoji velika trgovinska razmena, a Norveška je jedno od najvećih tržišta po broju turista koji dolaze u region Stokholma. Sada kada su ograničenja ukinuta i potražnja naglo raste, stvoreni su dobri uslovi za povećanje prometa između Švedske i Norveške a dodatne opcije za putovanja biće pozitivan dodatak,“ izjavila je direktorka za vazduhoplovne poslove Swedavia-e Elizabeth Axtelius.

Ovo je prva linija Flyr-a za Švedsku i u budućnosti se može očekivati uvođenje dodatnih letova i ka drugim aerodromima u zemlji kao što su Malme, Geteburg i drugi. Niskotarifni prevoznik će se na liniji između dva grada „boriti“ sa SAS-om ali i Norwegian-om koji imaju nekoliko dnevnih letova na ovoj veoma popularnoj ruti.

Foto: Flyr

12.02.2022.