Evropa

flydubai pokreće novu liniju ka Italiji

Niskotarifna avio-kompanija flydubai saopštila je da pokreće redovne putničke letove između svoje glavne baze, aerodroma Dubai, i italijanskog grada Pize. Letovi startuju od 24. juna i obavljaće se tri puta nedeljno, svake srede, petka i nedelje. Na liniji će saobraćati flydubai-ev flagship avion, novi Boeing 737 MAX sa dvoklasnom putničkom kabinom u koju može da se smesti 166 ljudi. Cene povratnih karata kreću se već od 530 evra za let u ekonomskoj klasi dok će oni koji žele da iskuse biznis klasu flydubai-a morati da odvoje skoro 2000 evra više.

„Radujemo se pokretanju letova do naše treće destinacije u Italiji ovog leta. Piza će biti popularna destinacija za putnike iz UAE i Zaliva koji otkrivaju lepotu regiona Toskane. Uvideli smo zdrav rast broja putnika kako sve više zemalja ublažava putna ograničenja i kako se potražnja za putovanjima vraća na nivoe pre pandemije. Radujemo se izuzetnoj letnjoj sezoni jer nastavljamo da dodajemo još destinacija u našu mrežu i povećavamo broj polazaka na nekim od naših postojećih ruta,“ poručio je komercijalni direktor kompanije Hamad Obaidalla.

Pored nove linije za Pizu, flydubai je najavio i obnavljanje letova između Dubaija i Katanije koji su saobraćali i pre pandemije korona virusa. Uz to, prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će nastaviti da leti i ka aerodromu Napulj koji trenutno opslužuje sa četiri nedeljna leta. Kompanije flydubai i Emirates imaju codeshare saradnju na ove tri linije što znači da će putnici imati mogućnost da presedaju ka drugim destinacijama u mreži dva avio-prevoznika.

02.04.2022.