Evropa

Finnair redukuje planirani broj letova

Finska avio kompanija Finnair donela je odluku o reduciranju broja planiranih letova za mesec oktobar.

Iz kompanije su se na ovaj korak odlučili usled smanjene tražnje za letovima, a za koju su procene bile da će biti značajno veća. Aviokompanija je odlučila da smanji planirane letove od oktobra nadalje, otkazujući otprilike polovinu svih planiranih usluga , stavljajući fokus na međunarodna putovanja u Aziju iz Evrope. „Želimo da održimo kritične veze Finske sa evropskim centrima i našim najvažnijim azijskim destinacijama, jer su putovanja vitalna za finsku poslovnu zajednicu“, kaže Ole Orver, glavni komercijalni direktor Finnaira.

Aviokompanija je imala optimističan cilj da se vrati na najmanje 200 letova do oktobra ove godine, ali trenutni tržišni uslovi su je primorali da smanji planirane usluge.

Neke od destinacija na kojima je smanjen broj letova su : Barselona, Bergen, Madrid, Sankt Peterburg,Štutgart, kao i domaće destinacije Tampere i Turku.

Umesto toga, fokus će se prebaciti na azijske gradove poput Tokija, Seula, Hong Konga, Nanjinga i Šangaja. Ove rute će takođe obezbediti unosan prihod od tereta aviokompaniji.

10.09.2020.