Finnair proširuje mrežu u Skandinaviji

finnair

Kompanija Finnair je saopštila da će otvoriti novu liniju između Helsinkija i aerodroma Bromma u švedskoj prestonici, Stokholmu. Ova vazdušna luka sa koje se uglavnom obavljaju kratki regionalni letovi će dobiti 11 dnevnih polazaka za Helsinki i to od 29. oktobra ove godine. Putnici će moći da računaju na po dva dnevna polaska svakog dana od ponedeljka do petka kao i na jedan let let nedeljom namenjen uglavnom onima koji do Stokholma putuju turistički.

Nova linija postaje još značajnija kada se uzme u obzir da sa aerodroma Bromma leti Finnairov partner, kompanija Braathens Regional Airlines (BRA) uz pomoć koje putnici finskog prevoznika mogu da lete ka manjim mestima širom Švedske.

Velika prednost novih letova je i blizina vazdušne luke Bromma samom gradu, a razdaljina između centra grada i aerodroma je oko 7,5 kilometara. Poređenja radi, veća i prometnija Arlanda je udaljena oko 37 kilometara.

Finnair će dodavanjem nove linije ka Stokholmu samo utvrditi svoj položaj na tržištu Švedske. Prevoznik već obavlja 9 dnevnih letova ka Stokholm Arlandi, 4 dnevna polaska ka Geteburgu, a u ponudi su i sezonski letovi za Visbi na ostrvu Gotland.

16.05.2023.