Evropa

Finnair obnavlja letove ka Tokiju

Foto: Steve Lynes

Finski nacionalni avio-prevoznik saopštio je da obnavlja liniju između Helsinkija i Tokija uprkos zabrani preleta preko Ruske Federacije. Naime, Finnair će već od 9. marta nastaviti da saobraća ka japanskoj prestonici ali ovoga puta novom, alternativnom rutom. Kompanija navodi da će se letovi ka Tokiju (NRT) obavljati četiri puta nedeljno, svakog utorka, četvrtka, petka i subote kao i da će isti trajati 13 sati.

„Japan je jedno od naših najvažnijih tržišta i želimo da nastavimo da nudimo sigurne i pouzdane letove između Helsinkija i Tokija i u ovoj situaciji. Japan je takođe važno tržište za transport tereta, a vazdušne veze su potrebne da bi se teret mogao kretati,“ poručio je komercijalni direktor Finnair-a Ole Orvér.

Letova ka Kini i Južnoj Koreji još uvek nema ali iz Finnair-a navode da se trenutno traže druge rute koje bi omogućile nastavak saobraćaja ka ova dva veoma važna tržišta. Linije između Helsinkija i gradova kao što su Bangkok, Singapur, Delhi i Puket nisu suspendvane a letovi ka ovim destinacijama se odvijaju normalno.

Foto: Steve Lynes

03.03.2022.