Evropa

Finnair obnavlja domaće linije

Kompanija Finnair planira da obnovi letove ka 5 finskih gradova tokom predstojeće zimske sezone. Prevoznik će između 25. oktobra i 27. marta leteti ka gradovima Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kemi i Kokkola iz svoje baze u Helsinkiju. Broj nedeljnih polazaka na ovim linijama je idalje nepoznat ali se predpodstavlja da će neke od destinacija biti povezane “trougaonim rutama”.

Ove linije imaju veoma veliki značaj za izolovane zajednice na severu zemlje koje zavise od zimskog turizma. Takođe, linije koje uvodi Finnair će privrednicima iz severnih krajeva omogućiti da izvoze svoju robu na inostrana tržišta.

“Mi razumemo važnost vazdušnih linija za ekonomije provincija.” izjavio je šef prodaje Finnaira Mikko Turtiainen.

Kompanija je takođe objavila svoje planove za naredni mesec. Kako se navodi u saopštenju, Finnair će tokom oktobra obavljati svega 70-80 letova dnevno, čak 5 puta manje nego prošle godine.

“Kao i većina prevoznika, Finnair je takođe morao da smanji broj letova zbog smanjene potražnje za vazdušnim saobraćajem. U oktobru ćemo obavljati 70-80 dnevnih letova umesto 350 letova koje smo obavljali prošle godine. Mi ćemo povećati broj letova na glavnim linijama kada se vrati potražnja za putovanjima.” rekli su u kompaniji.

25.09.2020.