Evropa

Finnair nudi besplatno korona osiguranje za svoje putnike

Finnair će svim svojim putnicima koji putuju iz Finske ka destinacijama u inostranstvu obezbediti besplatno korona osiguranje. Finski nacionalni avio prevoznik nudi Finnair Corona Cover u periodu od 3. novembra pa sve do 31. marta 2021. godine.

Ukoliko se putnik zarazi u inostranstvu, Finnair će mu pokriti troškove pozitivnog testa, bolničke troškove do 50000 evra kao i izdatak za karantinski smeštaj u iznosu od 100 evra po danu. Takođe, prevoznik će svim putnicima koji su propustili svoj povratni let obezbediti nove karte bez ikakve nadoknade. Finnair savetuje svim svojim putnicima da nazovu korisnički centar kompanije ukoliko se zaraze na svom putovanju kako bi kompanija mogla odmah da podmiri troškove sa lokalnim pružaocima usluga.

“Putnici Finnaira sada mogu uživati u miru i dodatnoj sigurnosti koju donosi Finnair Corona Cover, uključujući pokriće za medicinske troškove i troškove karantina ukoliko se osiguranici razbole od koronavirusa tokom putovanja.” izjavila je Tiina Tissari, potpredsednica Finnaira.

03.11.2020.