Evropa

Finnair investira 200 miliona evra u novi long-haul proizvod

Finska nacionalna avio-kompanija investiraće 200 miliona evra u svoj novi proizvod u biznis i premium ekonomskoj klasi na long-haul letovima. Prevoznik želi da iskoristi sve veću potražnju za putovanjima u premium kabinama zbog čega će unaprediti celokupan proizvod i korisničko iskustvo za imućnije putnike.

Najviše promena pretrpeće premium ekonomska klasa u Airbusima A330 i A350. Oni koji budu rezervisali svoje putovanje u ovoj klasi će moći da računaju na nova Vector Premium sedišta koje proizvodi firma Haeco. Finnair navodi da će putnicima na raspolaganju biti USB priključci, novi multimedijalni sistem kao i jastuci i ćebad od finske dizajnerske kuće Marimekko. Putnicima premium ekonomske klase će se služiti dva obroka a Finnair ističe da je najveća prednost ovog razreda prostor koji je za 50% veći od onog u standardnoj ekonomskoj klasi.

Biznis klasa Finnair-a će takođe pretrpeti izvesne promene, pogotovo kada se radi o sedištima. Kompanija je najavila da će uvesti nova AirLounge sedišta renomiranog američkog proizvođača Collins Aerospace koja nude više prostora i veću privatnost od prethodnih.

Nove promene u širokotrupcima finske avio-kompanije biće vidljive već ovog leta kada se očekuje velika potražnja za vazdušnim prevozom i značajniji oporavak industrije.

10.02.2022.