Okeanija

Fiji Airways otvara liniju za Kanadu

Foto: Eric Salard

Kompanija Fiji Airways saopštila je da pokreće novu liniju između aerodroma Nadi i Vankuvera. Letovi ka Kanadi startuju 25. novembra i obavljaće se dva puta nedeljno sa Airbusom A330. Tako će Vankuver postati četvrta severnoamerička destinacija Fiji Airways-a koji je do sada opsluživao Los Anđeles, San Francisko i Honolulu.

„Kanada predstavlja novo tržište sa ogromnim potencijalom za turizam, trgovinu i naravno ponovno povezivanje fidžijskih porodica. Dijaspora Fidžija u Kanadi broji oko 80.000 ljudi, koji dve godine ne mogu da vide svoje najmilije i željni su da odlete kući. Fiji Airways im sada pruža pogodniji način da to urade,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Andre Viljoen.

On navodi da je pored obnavljanja mreže jedan od prioriteta Fiji Airways-a i uvođenje potpuno novih linija. Gospodin Viljoen kaže da Fiji Airways mora da investira u nova tržišta i smatra da je Vankuver odličan izbor za njegovu avio-kompaniju.

Flota ovog prevoznika se sastoji od 12 aviona, a polovinu letelica čine širokotrupci koji lete na long-haul linijama. Fiji Airways koristi 4 Airbusa A330 i to u verzijama -200 i -300 kao i 2 A350-900. Na liniji ka Vankuveru će najverovatnije leteti A330-200 koji ima dvoklasnu putničku konfiguraciju sa 24 sedišta u biznis i 249 mesta u ekonomskoj klasi.

Foto: Eric Salard

08.07.2022.