Evakuacija na Tesli, dojava o bombi paralisala aerodrom

Na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je danas u večernjim časovima stigla dojava o bombi. Zbog vanredne situacije saobraćaj na najvećoj srpskoj vazdušnoj luci je obustavljen, a dolazni letovi se preusmeravaju na obližnje aerodrome.

Dojava o bombi je prema pisanju N1 stigla oko 19:15, a aerodrom je navodno hitno evakuisan. Svi odlazni letovi su odloženi. Avioni koje su trebali da slete u Beograd preusmeravaju se na obližnje aerodrome. Prema navodima medija, na Tesli se trenutno vrše kontradiverzioni pregledi.

Airbus A320 Wizz Aira koji se u trenutku dojave kretao ka pisti zaustavljen je na rulnoj stazi. Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz aviona mađarske avio-kompanije na kojem se jasno vidi kako se putnici evakuišu uz pomoć gumenih tobogana. Avion (9H-WBJ) je trebao da obavi let W64115 za Barselonu.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de 192.RS (@192_rs)

Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, veliki broj aviona je umesto u Beograd sleteo u Temišvar dok je nekoliko njih završilo u Sofiji i Zagrebu. Let JU653 iz Moskve za Beograd preusmeren je na niški aerodrom.

Aerodrom treba ponovo da se otvori za saobraćaj u 22:30, piše Ex-Yu Aviation News.

29.02.2024.