Evropa

Eurowings počeo da koristi Airbus A320neo

Foto: Eurowings

Nemačka niskotarifna avio-kompanija Eurowings uvela je svoj prvi A320neo u redovan saobraćaj. Avion sa registracionom oznakom D-AENA je u četvrtak 26. maja obavio svoj prvi komercijalni let između Dizeldorfa i Palma de Majorke. Na prvom letu novog A320neo bilo je 180 putnika, a menadžment kompanije već je najavio nove rute sa ovim avionom.

„Avion A320neo će u početku leteti iz Diseldorfa za Malagu, Atinu, Barselonu, Berlin, Budimpeštu, Drezden, Ženevu, Hamburg, Lisabon, Lion, Minhen, Milano, Palma de Majorku, Prag, Beč i Cirih. Nakon uvodne faze, A320neo će takođe poleteti sa aerodroma u Hamburgu,“ saopšteno je iz Eurowings-a.

Kompanija bi uskoro trebala da dobije još nekoliko Airbusovih uskotrupaca nove generacije. Iz Eurowings-a poručuju da će do kraja ove godine biti kompletirana isporuka još šest A320neo dok će jedan primerak biti dostavljen tokom 2024. godine. Pored A320neo, Eurowings je naručio i pet većih A321neo koji mogu da prevezu 232 putnika i koji će biti korišćeni na najpopularnijim linijama u mreži. Ovi avioni bi trebali da stignu u flotu Eurowings-a do kraja 2023. godine, navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

Foto: Eurowings

29.05.2022.